bewonersondersteuning volwassenen

 

Bewonersondersteuning

Wil je iets doen in jouw wijk? Heb je een goed idee maar weet je niet goed hoe je moet beginnen? Neem dan contact op met het team bewonersondersteuning van Rijnstad. Wij kennen de bewoners en verenigingen in de wijk en hebben contacten met gemeente, politie en woningbouwcorporaties. Wij helpen jou graag op weg, door te zoeken naar de juiste schakel. 

Behoefte signaleren

Door aanwezig te zijn in de wijk horen wij wat er leeft bij jou als bewoner en signaleren wij behoeftes.

Verbinden van bewoners aan anderen
Wij zijn bekend met de verschillende instanties en organisaties in jouw wijk en hebben hier regelmatig contact mee. Wij kennen de werkwijze van instanties, organisaties en gemeente en weten wat zij te bieden hebben. Op die manier proberen we eenvoudig verbinding te maken tussen jouw vraag en hun aanbod.

Ondersteunen bij het zoeken van een passende taak of vrijwilligerswerk
Wij helpen je ook bij het zoeken van een passende taak of vrijwilligerswerk. Wil je iets doen op het gebied van:

  • Ontmoeting & Vrije Tijd
  • Leren & Ontwikkelen
  • Leefbaarheid (veilig en schoon)
  • Sociale Samenhang
  • Opvoeding

Wij denken met jou mee!

Wat is onze werkwijze?
Heb je een vraag of een goed idee? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we wat je wil doen en of er in jouw wijk activiteiten zijn, waar je bij aan kunt sluiten. Zijn deze er niet dan geven we jou tips om zelf aan de slag te gaan. We brengen je bijvoorbeeld in contact met een instantie in de wijk. Of we geven een eerste aanzet in het maken van een plan. Wij zijn er voor die eerste stap maar uiteindelijk doe je het zelf.

Het bewonersondersteuningsteam van Rijnstad ondersteunt bewoners en bewonersgroepen, die gezamenlijk hun belangen willen behartigen op het gebied van wonen, samenleven en de voorzieningen in hun wijk. Ze geven informatie en advies aan bewoners en helpen bij het oprichten van een bewonersgroep of werkgroep. Zij ondersteunen het realiseren van plannen, organiseren van bijeenkomsten of de uitvoering van een activiteit.

Bewonersondersteuning heeft 3 belangrijke doelen: Bijdragen leveren aan actieve, goed geïnformeerde wijkbewoners die betrokken zijn bij de ontwikkelingen in hun wijk en zich willen inzetten en verantwoordelijk voelen voor hun wijk. Groepen en individuele burgers helpen hun zelfredzaamheid, eigen verantwoordelijkheid en zelfoplossend vermogen te vergroten. De samenwerking tussen organisaties die werken ten behoeve van de wijkbewoners waar mogelijk en nodig verbeteren.

Mohamed Akrouni (bewonersondersteuning)

m.akrouni@rijnstad.nl 
06-15873945
dinsdag & donderdag
dindags inloopspreekuur: 10:00-12:00 uur

Woon je in 't Arnhemse Broek en zoek je vrijwilligerswerk of heb je vragen over het gebruik van ruimtes in wijkcentrum Symfonie  

Kom langs of mail naar :

Fadia Azar (locatiemedewerker /coordinatie playground De Blokhut )
ma./di/wo./do./vr.
f.azar@rijnstad.nl 
06-27838472